2023-10-24
📍 玖子茶(青衣长发)来自马来西亚🇲🇾既过江龙玖子茶,装修好有当地嘅感觉,仲有灯笼做打卡位,每一张枱上面都有一个亭,肉骨茶喇沙系不少得既美食之一😍🔸 参巴酱萝白糕同平时既萝卜糕不同,以炸既烹调方式,充满萝卜丝,令整个口感好丰富,再沾上马拉特产参巴酱,带有点辣辣感觉,好开胃🤤🔸 鲜油咖映多士一送上黎即刻食,热辣辣,个多士好脆卜卜,斑兰味唔算好出,反而牛油味好香,甜甜地,冰火交集嘅感觉好正👍🔸 星洲鱼片鱼蛋喇沙汤底好浓郁,好重椰奶味,不知不觉己经饮哂整个汤底,好有马来西亚当地风味,配埋鱼蛋鱼片,简直系置身于当地之中。最近周街都兴起手打柠檬茶,当然嚟到要饮下~每杯都带有好清新既柠檬味,店主会以手打香水柠檬嘅柠檬皮,做柠檬汁🍋 清凉解渴,微酸微甜,感觉健康~每杯闻到好香柠檬味😋🔸 手打鸭屎香柠檬茶🔸 爆打香水柠檬茶🔸 香水柠檬百香果绿茶
🔸 参巴酱萝白糕
🔸 鲜油咖映多士