2024-08-16
Langostino Pasta $198阿根廷红虾意大利粉,阿根廷红虾意大利粉阿根廷红虾一向出名,而我自己就未试过,今日见到Menu有,又唔贵。就想试试。有4只中size大虾。果然肉质饱满鲜甜,有独特嘅虾嘅香味,尤其是系虾膏。意粉唔算好al dente. 较软身,整体意粉调味都唔错。另外叫咗6-Course Tasting $368好丰盛嘅一人餐,有齐沙律、汤、海鲜拼盘、八安士肉眼扒、黑松露意大利云吞同法式炖蛋,一杯饮品。全部质素都相当满意。沙律系Caesar 细细份、菜好新鲜、烟肉粒同面包粒都好脆,芝士碎几多好足够伴菜食。新英伦周打蚬汤,好钟意佢个汤够热,会焫嘴嘅热度嘅汤先够好饮,Creamy而唔会太厚身,饮完都唔会太腻,反而更开胃🤤。 鲍鱼海鲜拼盘实在太有诚意,肠仔、八爪鱼🐙、青口、蚬、鲍鱼、粟米、薯仔、虾🦐。拼盘虽少但咩都有,好满足,拣咗辣汁,香料辣汁包满住佢哋,好惹味。有种食shake shake海鲜嘅感觉。阿根延安格斯肉眼牛扒🥩粉嫩嘅牛肉,原始牛肉嘅香气微微炭烧过嘅味道,自带唔少肉汁。不得不提佢配搭嘅芥末酱混合咗椒同香料,特别好食。黑松露意大利云吞精致细小,正正常常冇咩特别
Langostino Pasta $198
另外叫咗6-Course Tasting $368
全部质素都相当满意。
阿根延安格斯肉眼牛扒🥩
黑松露意大利云吞
精致细小,正正常常冇咩特别记忆点。
法式炖蛋,厚实滑身。还好还好。
饮品方面加咗$48系Mocktails,strawberry lemonade,味道会偏酸清爽。我喜欢酸酸的所以觉得几好饮。