2022-12-13
老公未食过席前铁板烧🔥,带佢去见识下啦😂😂食完佢话回味无穷,不断讲起呢餐,仲好兴奋😍选择左天后既💗宴.sashimi.鐡板烧,位于亨环天后顶楼,望到维港夜景, 饮返杯餐厅自家酿制嘅梅酒好chill🥃。🤩点了每位$1280既special menu, 十分丰富。❄️季节前菜:时令既鳕鱼白子配土佐啫喱 ,白子口感软滑, 配酸酸地嘅酱汁, 令人胃口大开。🥢自家制北海道𩽾𩾌鱼肝慕丝多士, 好有惊喜第一次食鱼肝制成既mousse,味道香浓又creamy, 配松脆多士,滋味难忘。🦪大船渡湾令和之怪物,加上柑桔啫喱 及新鲜三文鱼子, 鲜味爆灯, 生蚝味 冲击口腔。😍Menu可选刺身或寿司,我哋拣咗各一share 。刺身:鲛鲽软滑油份重,油甘鱼爽滑,大拖罗入口即溶。🍣寿司:黑鯥鱼轻轻烧过,味道鲜甜。深海池鱼配辣萝卜蓉,十分新鲜。银鳕鱼bb 配柚子蓉,肉质嫩滑。🥣吸物淮山鲜浓鱼汤 食完冻嘢饮碗热汤,好暖胃,鱼汤劲浓郁鲜甜。🦞香草牛油纽西兰海螯虾嫩滑嘅虾肉, 配香浓嘅香草牛油汁,yummy 😋 北海道帆立贝好鲜甜,配鲜味三文鱼子。🦆法国鹅肝配自家制蓝莓酱油脂丰富,之后食黑豆及金龙珠,可以清新一下味蕾。😋澳洲
❄️季节前菜:
Menu可选刺身或寿司,我哋拣咗各一share 。
刺身:
鲛鲽软滑油份重,油甘鱼爽滑,大拖罗入口即溶。
🍣寿司:
黑鯥鱼轻轻烧过,味道鲜甜。
深海池鱼配辣萝卜蓉,十分新鲜。
银鳕鱼bb 配柚子蓉,肉质嫩滑。
🥣吸物
淮山鲜浓鱼汤
食完冻嘢饮碗热汤,好暖胃,鱼汤劲浓郁鲜甜。
🦞香草牛油纽西兰海螯虾
嫩滑嘅虾肉, 配香浓嘅香草牛油汁,yummy 😋
北海道帆立贝好鲜甜,配鲜味三文鱼子。
🦆法国鹅肝配自家制蓝莓酱
油脂丰富,之后食黑豆及金龙珠,可以清新一下味蕾。
😋澳洲M9牛舌
软滑牛芯配自家炸蒜片及黑椒盐,充满牛香。
🐃美国特选牛肉 或🐷 西班牙黑毛猪,选各一share 。
欣赏到到厨师烹调嘅手势,牛肉medium 保持肉汁 ,黑毛猪好juicy配蒜片食非常香。
🦀黑松露蟹肉炒饭
好喜欢呢道炒饭,炒得干身松软,每粒饭都充满黑松露香气,师傅话系用咗黑松露同黑松露油。
🥢炒杂菜
🍨甜品
日本雪糕,可选黑芝麻/柚子口味,清新解腻。