2019-05-18 147 浏览
Vcity对出开左新餐厅,外面望落好高级,长期都见到好多人等位,今日早左食晚餐,见仲未洗等位,即刻攞左位先~餐厅系食西式既食物,晚餐全部都系一个Set,有齐晒汤,沙律,主菜,小食同水果,劲丰盛!每个套餐都可以享用自助水吧,有三款唔同既饮料,今日有鲜姜红枣桂圆杞子水(热)、薄荷鲜橙水(冻)&玄米绿茶(冻)鲜姜红枣桂圆杞子水(热)红枣桂圆既味道比较出,甜甜地带少少姜既辣,饮完个人好暖。薄荷鲜橙水(冻)薄荷味好香,整体既味道比较清淡玄米绿茶(冻)玄米味香,冻饮解热一流头顶仲有个灯牌:Food Combo好新潮既内部装潢,比人一种干净既感觉。FoodCombo什扒配薯菜 $188华都夫沙律、是日餐汤:杂菜汤、香炸南瓜薯饼、什扒配薯菜、精选生果-华都夫沙律🥗好多苹果,同沙律酱,如果苹果可以再爽口的就更好~-是日餐汤:杂菜汤非常足料,用好多蔬菜煲,浓味香炸南瓜薯饼口感绵滑,外层炸得好香脆,南瓜蓉甜甜地,食落唔会好油,沾埋沙律酱更好味!什扒配薯菜〔猪扒、烟肉、肠仔、鸡翼、薯泥&牛油粟米〕材料真系非常多,食到个牙龈都软,个咀不停食食食,好似食唔完咁款,劲夸张!-猪扒唔算好韧,沾埋啲汁食都不错。-烟肉同

鲜姜红枣桂圆杞子水(热)
红枣桂圆既味道比较出,甜甜地带少少姜既辣,饮完个人好暖。

薄荷鲜橙水(冻)
薄荷味好香,整体既味道比较清淡

玄米绿茶(冻)
玄米味香,冻饮解热一流

头顶仲有个灯牌:Food Combo

好新潮既内部装潢,比人一种干净既感觉。

FoodCombo什扒配薯菜 $188

是日餐汤:杂菜汤
非常足料,用好多蔬菜煲,浓味

香炸南瓜薯饼

什扒配薯菜〔猪扒、烟肉、肠仔、鸡翼、薯泥&牛油粟米〕
猪扒唔算好韧,沾埋啲汁食都不错。
烟肉同肠仔都算正常发挥,可能我已经食到味蕾无左感觉~鸡翼都炸得好香脆!
薯泥既调味好足,食落好香好够味!
牛油粟米好香牛油味,配埋薯泥食就一流!

最后既精选生果,唔好睇佢细细杯,份量真系唔讲得笑,西瓜🍉、木瓜、火龙果、提子⋯⋯全部都好新鲜!

好耐无试过食一个餐食到咁饱,分量真系劲多!真系食到个咀会累
整体既食物水平都不错,可以一试!