2023-09-16 80 浏览
初心(将军澳)今日朋友带我到将军澳初心,食鸡煲火锅任食放题 。食过的朋友一定会想再来,我已经食过几次,都会带唔同朋友嚟试。餐厅 座位宽阔,具有日式设计特色, 星期一至四成人每位298蚊。 店员有善,食得好开心。1 .宫廷小食五款 宫廷小食是不定期转换的,而且可以追加。今日提供嘅系凉拌云耳、松露虾多士、麻辣鸭血 、渍牛膀和 炸三文鱼 。凉拌云有麻辣嘅味道,好惹味、好开胃。我最钟意松露虾多士,炸得好香脆,又唔会好油,松露味好香,可以encore! 2. 日式刺身刺身今日有厚切三文鱼,三文鱼好靓,充满油光,食落好滑、好新鲜。3. 招牌鸡煲 最重要梗系鸡煲啦!我地唔食得辣,所以拣咗唔辣,但其实可以任拣辣嘅程度㗎。虽然唔辣,但我地依个都好惹味,因为有好多调味材料,好似花椒八角咁~鸡件好多,件件都好多肉,啲肉都滑,仲吸满酱汁。另外,仲有猪皮、洋葱、枝竹、芫茜,食落更香口,枝竹同猪皮吸满酱汁嘅味道,非常好味。4. 火锅汤底食完鸡煲就打边炉!汤底多元化,有养生莲花锅、药膳醉鸡锅、澳门猪骨锅、 四川麻辣锅和香浓沙嗲锅, 我哋拣咗最爱嘅猪骨锅,清清地,唔会掩盖食材嘅鲜味~5. 环球海星拼盘打边炉会配个拼盘
初心(将军澳)

1 .宫廷小食五款

2. 日式刺身

3. 招牌鸡煲

4. 火锅汤底

5. 环球海星拼盘
打边炉会配个拼盘,每天六款不时转换。今日有龙趸片、 鲍鱼、 吊片 、 生猛海虾、翡翠螺和海蚬。龙趸片好厚、好滑。鲍鱼大大只,有咬口。海虾新鲜,口感弹牙。海蚬胀卜卜,好鲜甜!。

6. 火锅配料
餐厅嘅火锅配料非常多,有齐极上肥牛、黑豚肉、水饺、黄金鱼腐、鱼皮饺同金菇。肥牛虽然系任食,质素都好好,肥牛大大片,肉味浓。水饺大大粒,入面好多材料。黄金鱼腐烟韧鲜甜。

餐厅仲提供多种酱料选择,款式众多,包括芫茜、葱花、麻酱、沙嗲酱生、蒜蓉、炸蒜蓉 、桂林辣椒酱、指天椒。另外,餐厅饮品任饮,仲会送惊喜甜品一客!如果满六位再加送寿星免费!