2017-11-20
今日黎到衣间专食捞面既地方,特别在佢d捞面𩠌唔系南非饱鱼就花胶,一听就觉得好豪华,但价钱一d都唔贵,非常平民价地点响筲箕湾成条街都好多野食既东大街尾段,可能衣度已经闻名左,所以在门口等位的都好奇著睇餐牌同大家都谈论著衣度既豪华捞捞在外等位的都不会太多人,大约见有2 pair人左右!等左10分钟左右就有位了店舖门面小小,内里企企理理我哋二人当然唔少得要嗌一个豪华套餐啦,另散叫左麻辣豚肉捞进餐到埋单过程中,店员都非常有礼貌同好有笑容地serve每枱食客这点个人觉得比食物质素更为重要,起码会再次光顾先更好的食物但服务差的话已经不用再多说了!捞喜豪华餐$148(招牌花胶捞面、原盅炖汤、泰式猪颈肉、灼生菜)捞面可以拣粗面/ 荞麦面/ 稻庭乌冬,唔选择的话会自动分配粗面初头见网上相片不是太大碟,以为好细份!但实际面饼绝对够份量,花胶就只得2-3块!原盅炖汤 (可拣餐牌花胶/ 海参/ 鱼翅炖鸡)我地拣左海参炖鸡热辣辣好足料原汁原味泰式猪颈肉小食份量,几好味,外皮少少脆,好似刚煎完既口感,非常香口灼生菜虽然简简单单一碟生菜,主角同酱汁都融入晒,好入味另外散叫的麻辣豚肉捞 $58不是太辣的,只是有好少好
店舖门面小小,内里企企理理
我哋二人当然唔少得要嗌一个豪华套餐啦,另散叫左麻辣豚肉捞
捞喜豪华餐$148
(招牌花胶捞面、原盅炖汤、泰式猪颈肉、灼生菜)
原盅炖汤 (可拣餐牌花胶/ 海参/ 鱼翅炖鸡)
我地拣左海参炖鸡
热辣辣好足料原汁原味
泰式猪颈肉
小食份量,几好味,外皮少少脆,好似刚煎完既口感,非常香口
灼生菜
虽然简简单单一碟生菜,主角同酱汁都融入晒,好入味
另外散叫的麻辣豚肉捞 $58
不是太辣的,只是有好少好少的麻辣果阵味,相信唔食得辣既人士都可尝试!但里面都会有麻辣籽在内,小心唔觉意咬到
埋单不用加一,$206/2位,搞掂