2019-09-17 1060 浏览
第一次食烧肉放题,佢有四个价钱,我地点了极上Menu(第三级),主要因为想试吓个厚烧牛舌所以点呢个价钱。呢个价钱比起第二级,多咗高一个级别嘅牛肉、烧广岛蚝、豚腩肉、牛油带子、翡翠螺、啤酒味香肠、牛油金菇同埋烧海虾等等。不过除咗牛肉唔错同埋烧海虾、豚腩肉系好食之外,其他都普普通通,唔值得每位比多80几蚊去食。个厚烧牛舌真系好后,烧完之后好轫好难咬。广岛蚝腥味好重,好难入口。牛油带子牛油金菇都系好普通。翡翠螺烧完冇乜味,仲要劲韧。相反第一级至第二级价钱有啲嘢就几好食,好似个薄切牛舌、烧大肠都系好食。烧大肠做得到外脆内软,油香味好重但罪恶都好重。薄切牛舌第一批系好爽口好有牛味,但第二次落单就差左好多,眼都咬唔开,唔知系咪换咗另一批。饮品选择都唔少,有冻又热,甜或者唔甜都有。最后想讲店内环境,虽然每台客都系食烤肉,但店内抽风唔错。油烟味不重,值得一赞。总括来讲,叫第二级价钱的性价比系最高。但今餐都算系几好食嘅。
饮品选择都唔少,有冻又热,甜或者唔甜都有。
2019-09-16
  • 烧大肠