2024-01-03
老公话想食大闸蟹,带咗我嚟荔枝角相马,食呢个任食大闸蟹,海鲜,火锅,点心,串烧大餐。除咗海鲜锅的海鲜之外,其他都可以任食,食物材料种类丰富,数量亦好多,真系食到肚都胀🤣🤣任食清蒸大闸蟹真系一个好丰富好享受嘅食法👌。每当蟹季嘅时候,大闸蟹就会成为餐桌上嘅焦点,而且清蒸系最能够保留住大闸蟹鲜美肉味嘅做法😋。清蒸完嘅大闸蟹,蟹壳呈现出𠮶种诱人嘅橙红色,打开嚟,里面嘅蟹肉白雪雪嘅,蟹黄丰腴,金黄色泽,令人食指大动🤤。搭配简单嘅姜醋汁,就更加能提升食蟹嘅口感。任食嘅威力就系无论你想食几多,都可以一次过满足自己嘅欲望。啲蟹肉鲜甜滑溜,每一口都系咁嘅香浓,令人感觉到海里美妙嘅滋味。而唔少食店提供任食嘅选择,等你可以无限量咁享受这种天然嘅滋味🦀。食蟹嘅时候,最满足嘅莫过于慢慢啖啖啃嗮每一块蟹肉,将所有嘅优质肉质同啖啖蟹黄通通摄入肚中。整个过程缓慢而富足乐趣,令人由心底涌起一股暖意😊。如果识得品味,清蒸大闸蟹啲滋味绝对系珍贵嘅享受,秋凉嘅天气,同三五知己一齐嚟一场任吃大闸蟹嘅飨宴,绝对系件开心嘅事情😍。所以,下次有机会,记得要争啲时间去体验一下任食清蒸大闸蟹嘅幸福感觉🥳。火锅汤底系胡椒花胶鸡汤,味道浓郁
如果识得品味,清蒸大闸蟹啲滋味绝对系珍贵嘅享受,秋凉嘅天气,同三五知己一齐嚟一场任吃大闸蟹嘅飨宴,绝对系件开心嘅事情😍。所以,下次有机会,记得要争啲时间去体验一下任食清蒸大闸蟹嘅幸福感觉🥳。 火锅汤底系胡椒花胶鸡汤,味道浓郁,又香又辣辣地,饮落去好暖胃,又有得食花胶同鸡,真系超正!呢个胡椒花胶鸡汤唔会抢咗火锅材料嘅鲜味,用嚟打边炉真系一流!
打边炉牛肉猪肉同鸡肉当然唔少得㗎喇!仲有海鲜任食任食,螺肉,虾,带子,鱿鱼,蚝,鲍鱼,种类真系好多。食咗肉当然要食返啲纤维,生菜,菜心,粟米,南瓜,萝卜,真系食到盘满钵满。 一次性极上蒸海鲜唔系用粉丝底,粉丝吸晒海鲜嘅鲜味,加上蒜蓉和葱花,惹到不得了