2024-08-08
🕰️今日中午,我同同事去咗天后嘅烧肉屋餐厅,食咗一个豪华嘅商务烧肉二人餐。估唔到平日中午餐厅客人都好多,一入门我哋就被浓郁嘅烧肉香气迷倒咗,😋已经忍唔住要叫野食。先来嘅系餐前小菜,包括脆口嘅韩式泡菜、弹牙滑溜嘅腌制年藕片同埋清清甜甜嘅紫菜汤等。😋呢啲开胃菜真系好美味,而且🍽️仲可以无限任食。紧接著上嚟嘅就系我地点嘅新鲜嘅韩式鸡肉同埋爽口鲜香嘅豚肉片,配搭住两碗香Q弹牙嘅紫菜日本珍珠米饭,烧熟后一齐食,个味道都好正啊!🤤然后,明星级嘅超长日式牛仔骨终于登场啦!剩系个样都要疯狂打卡啦,🥩牛仔骨嘅肉质鲜嫩多汁,烧烤之后焦香嫩滑,让人食欲大增。最后,我哋仲点咗一碗生脆爽口嘅八爪鱼柚子酱醋沙律,酱汁非常独特吸引,为呢个丰富嘅烧肉套餐画上完美嘅句号。🥗另外,套餐两罐清凉爽口嘅汽水,服务员怕汽水不够冻还给了冰杯给我们,🍹为整个用餐过程带来一丝清凉感。天后嘅烧肉屋提供咗高质素同正宗嘅烧肉料理,唔单止菜式新鲜美味,连服务态度都好亲切周到。🍽️喺呢度食饭,无论系商务应酬定系同朋友聚会都最适合唔过。以后有机会一定要再嚟光顾!🥳午市-商务二人套餐 HK$399
午市-商务二人套餐 HK$399