2019-07-09
今日行过这里,见到佢有喜欢食嘅车仔面,于是入去揾食,座位分两边,座下后店员就放了张点菜纸在枱上,点菜纸里面除了有招牌面餐选择外,还有咖喱饭同风味小食,选择多亦系这里嘅特色!我点了个招牌推介嘅霸王面$98,哩个价钱嘅车仔面可以有鲍鱼、广岛蚝、花胶同带子,哩个组合哩个价钱,有齐哩啲食材,真系真材实料,如果唔够菜款还可以在点菜纸加菜,差不多有成三十款选择,每款划一$8,都十分抵食!霸王面上枱,上面放满了材料,每款两件,鲍鱼虽然唔系大大只但一样弹牙爽口,而广岛蚝味道浓郁,花胶亦十分软熟嫩滑,带子肉质都十分爽口,而个汤底可以按自己选择,我就选了牛腩汁汤底味道十足!除此之外个香酥南乳鸡翼$28,炸得十分香脆可口,交落去时有阵香浓嘅南乳味道,外脆内软,而且肉质十分嫩滑!而朋友就点了碗葱油猪扒饭$58,猪扒饭上放了葱油,葱油味已先朴鼻而来,猪扒炸得刚刚好,入口香口但又唔会干身,加埋个葱油入口都唔会太肥腻,还有片生菜可以清清热气!跟餐可以用跟餐价点选饮品,我就要了杯咸柠七$12,7起同冰杯分上,咸柠就浸在冰杯内,按自己喜欢倒入7起!而呢个甜品个人推介,香蕉成熟船$48,情意结,因看过一套同名电影,加上老
而呢个甜品个人推介,香蕉成熟船$48,情意结,因看过一套同名电影,加上老板就系主角好亲切,还有两个口味选择嘅雪糕球配上新鲜香蕉,绝对系饭后甜品之首选!
于结帐时刚好老板回到,还可以同他合照,老板十分亲民,所以这里亦会系另一个可以比我偷闲补给嘅好地方!