2020-12-21 3872 浏览
11月个时同屋企人book左海洋公园万豪一晚连门票,之前见佢哋自助餐一直好评,入住前几日就打电话去餐厅问,又好好彩话仲有少量位,就即刻book埋啦!当晚六点令钟左右到,已经有一半人入咗座。虽然餐厅安排左比较远离食物嘅区域比我哋,但就宁静啲,人流又少啲。冷盘海鲜类有长脚蟹脚、青口、蚬仲有比较少见嘅面包蟹等。冷盘海鲜算多款而且新鲜,蟹脚每条都大大条!-热荤款类都好多,羊架、中式菜、烧海鲜、咖哩等等,应该出现嘅佢都会有。矶烧饱鱼唔韧够软腍,鸭肝多士入口即化,攞过两次都见佢哋有refill。-日式料理吧,刺身即场切,冷盘寿司个啲就一早整定,唔算多人排队,都算干净卫生。--最精彩嘅一定蒸龙虾,无限件数,每次排队都可以拎半只。龙虾即蒸即开,鲜甜肥美,虾肉弹牙,虾膏有半只咁多--甜品放得好靓,想要边款师傅会系隔离个雪柜拎出黎,所以唔系食display个啲。其实唔止甜品柜,仲有豆腐花、朱古力喷泉、雪糕雪条等等。但食甜品个时真系太饱⋯⋯所以食唔到太多。-整体而言,餐厅空间大,枱同枱唔算太逼,员工收野都算快。记得要饮佢原盅炖汤,好正不过唔记得影。

冷盘海鲜类有长脚蟹脚、青口、蚬仲有比较少见嘅面包蟹等。
冷盘海鲜算多款而且新鲜,蟹脚每条都大大条!

最精彩嘅一定蒸龙虾,无限件数,每次排队都可以拎半只。
龙虾即蒸即开,鲜甜肥美,虾肉弹牙,虾膏有半只咁多

整体而言,餐厅空间大,枱同枱唔算太逼,员工收野都算快。
记得要饮佢原盅炖汤,好正不过唔记得影。

2020-11-04