2020-11-12
茶餐厅就当然大家都一定有细接触而且都成日食。因为佢就系代表着香港嘅特色所以无论系旧式茶餐厅又好或者新式嘅茶餐厅都好多一定有好多元素保留左落嚟。不过随着而家越来越多选择之下每一间餐厅当然要加入好多新嘅元素令到茶餐厅除咗有传统嘢食之外亦都融合咗其他地方嘅美食。就好似我要推介嘅烧春鸡, 虽然佢系一个西式嘅主菜但系旁边嘅薯菜绝对系代表着香港铁板嘅一个特色😍 春鸡即系代表着年幼嘅鸡所以肉质绝对会俾我哋正常食到嘅鸡肉或者鸡柳或者鸡扒都要乱好多👍🏼👍🏼配合埋烧汁就令到知味道大大提升!特别要称赞薯条! 新鲜热辣脆卜卜绝对系最有新鲜度嘅代表,长方形嘅厚度亦都令到口感好啲, 最重要都系每一条都表现得好平均唔会突然有一条好硬//有一条好淋😁然之后就要介绍重量级人马法兰克福珍宝肠热狗配芝士盖! 我相信呢一个size绝对系我人生入面见过其中一个好大都好长嘅热狗,直头可以当佢锯扒咁样去食,如大家所见珍宝肠绝对唔系浪得虚名😌再加上邪恶嘅芝士融合埋啱啱整好嘅热狗包三位一体咬落去除咗成个咀都被填满之外就净系感受到新鲜味道👍🏼👍🏼👍🏼至于饮品就融合咗台湾嘅元素所以即管睇吓一间茶餐厅点样可以做出台湾嘅味道所以就叫咗仙草奶茶
至于饮品就融合咗台湾嘅元素所以即管睇吓一间茶餐厅点样可以做出台湾嘅味道所以就叫咗仙草奶茶, 的而且确奶茶真系唔再系港式奶茶而系台湾嘅淡奶茶所以味道都真系有一定嘅水准❤️❤️❤️❤️再配合面头嘅cream就完全体验到非常滑嘅奶茶