2024-01-05
呢晚嚟到位于铜锣湾嘅《蟹庆》,朋友好喜欢食蟹,呢间绝对会满意!餐厅系一间豪华日式螃蟹专门店,提供各地名蟹,如北海道鳕场蟹、松叶蟹和毛蟹等等💫特选会席套餐 $1988/二人前💫🥢松叶蟹肉三文鱼籽沙律 - 沙律菜上铺了松叶蟹肉和三文鱼籽,加上一小碟牛蒡和螺肉,前菜已经够丰富!🥢蟹肉多士 - 满满嘅蟹肉和蟹籽铺满在法式多士上,再配上忌廉芝士,感觉矜贵!🥢季节刺身3点 - 拖罗、深海池鱼和油甘鱼,3款都新鲜肥美,带鱼油香,鲜味程度满分👍🥢黑鱼子海胆蟹肉蒸蛋 - 这个茶碗蒸真系不得了,配料用上黑鱼子、海胆和蟹肉,尽显贵气!蛋亦蒸得非常嫩滑!🥢日本时令活蟹 - 毛蟹大细适中,足够2人份量,先品尝蟹膏,甘香滑溜且丰富,之后再细味蟹肉,肉质幼嫩而肥美,连蟹脚都有唔少嘅蟹肉,超级大满足!🥢松叶蟹甲罗烧 - 蟹盖上嘅松叶蟹膏加入了鸭蛋、松叶蟹肉碎和葱花混制而成,味道浓郁,滋味十足!🥢浜烧鳕场蟹脚 - 蟹脚原条拆开啖啖肉,肉质鲜嫩,味道鲜甜,食唔停口!🥢松叶蟹釜饭 - 店员会将黑松露、鱼籽和葱花拌入,增加咗味道和口感,加上鲜甜嘅蟹钳,美味非常!🥢汁物 - 是日汁物系鲷鱼汤,鲜甜味美!🥢甜品 - 一杯奶冻加一
💫特选会席套餐 $1988/二人前💫
🥢汁物 - 是日汁物系鲷鱼汤,鲜甜味美!
🥢甜品 - 一杯奶冻加一粒蕨饼,简简单单就系最好嘅餐后甜品!