餐厅: 永年士多 (兆安廣場)
资讯:

2022-01-23 269 浏览
好耐无出铜锣湾,剪头发前去咗大名鼎鼎嘅永年食车仔面。我谂我人生入面食车仔面嘅次数真系10只手指数得晒。一来因为屋企或公司附近唔多车仔面舖,二来我唔太钟意食黄色嘅面。希望永年会令我对车仔面改观。山长水远一场嚟到梗系要食豪啲!一口气叫咗猪肠、冬菇、鸡翼尖同鸡脚四个𩠌配油面,盛惠$68。虽然价钱唔便宜,但卖相很不错,见到真系流晒口水!试吓汤底先,咦!唔错㖞,腩汁味好香浓,仲带有淡淡的甜味!再试吓啲𩠌,卤水猪肠同鸡翼尖都腌得好入味,甜甜的,好好食!猪肠好香仲一啲都唔靭,吸晒啲汤汁好正。鸡脚都系必食之选,腌得好入味,估唔到鸡脚都可以配车仔面。香菇好滑好软淋,又系吸收晒汤汁嘅精华!面都好食,软硬适中,煮得啱啱好!(下面系朋友叫嘅,好补身!不过有点贵)食完永年,的确令我对车仔面有点改观,会继续帮衬!

试吓汤底先,咦!唔错㖞,腩汁味好香浓,仲带有淡淡的甜味

(下面系朋友叫嘅,好补身!不过有点贵)

食完永年,的确令我对车仔面有点改观,会继续帮衬!
2022-01-21