餐厅: 南海一號
资讯:

2021-05-07 954 浏览
第一次食呢间餐廰,估唔到菜式咁有惊喜!下面喺推荐菜式👇🏻🌟金榜酱煮大虾 整个金榜酱好出色,个口感比平时食嘅喇沙更浓稠,甜味重但一啲都唔heavy,加上啖啖肉嘅大虾可以享受个酱汁。开头骤眼见到个馒头,觉得奇怪,谁知最尾系会用个馒头食晒成个酱汁👍🏻🌟极品蟹黄翅系少有机会可以食到嘅蟹黄翅,今日竟然食到。翅嘅口感好实在得嚟又好滑身,绝对唔系平价或者摄牙罅嘅翅!🌟龙虾汤泡贵妃饭不得不赞餐厅喺出餐安排上真系十分细心,呢个贵妃饭作为最尾一道菜,但作为女孩子,竟然可以食晒!贵妃饭望落颜色鲜艳,味道却调整得好好,火候同浓度都掌握得好,能够令成件事平衡得啱啱好。之前已经闻名到访过Eyebar,今次经朋友带路先知原来连住嘅系呢间更加出名嘅餐厅!个名系中式,但个装修格局上又俾人一种好开阳同现代嘅感觉。望住咁靓嘅境食饭,实在太Chill了🎵听经理讲,原来餐厅名源自于古时航行,所以如果细心留意的话,餐厅嘅布置都几得意,例如装卡片呢个摆设原来系指南针。总结返虽然价钱偏向高,但至少都物有所值,都值得一试!

第一次食呢间餐廰,估唔到菜式咁有惊喜!

下面喺推荐菜式👇🏻
金镑酱煮大虾

🌟金榜酱煮大虾

极品蟹黄翅

🌟极品蟹黄翅

龙虾汤泡贵妃饭

🌟龙虾汤泡贵妃饭

望住咁靓嘅境食饭,实在太Chill了🎵

总结返虽然价钱偏向高,但至少都物有所值,都值得一试!
用餐时段
金镑酱煮大虾