2021-05-11 54 浏览
今次嚟食嘅呢间日式扒房。可以满足我想食好嘢又要有得拣而且价钱又贴地嘅要求。食店系自助形式,排队点餐同店员讲食边一款牛扒,大约要几重同配边个set。今次叫咗西冷牛扒(300g) 店员直接从雪柜拎咗块好大嘅西冷牛扒出嚟,即场切出相应嘅份量然后就系隔离磅比你睇,再话畀你听块西冷牛扒大约几重&几钱,然后再拣配边个set,咁就完成落单。我就拣咗Set 1,可以响饭、温泉蛋、沙律、味噌汤同汽水当中五选三。落单后店员会畀个电子牌你,等它震动然后出去拎食物。值得一赞,食店有即用即弃围裙提供,唔会令牛肉汁弹到成身都系。拣咗西冷牛扒配蒜油,牛扒好新鲜而且劲大块仲要厚切,肉质嫩,好有牛肉味。三成熟嘅牛摆喺铁板上真系啱啱好,开始切块西冷扒时仲出紧血水但铁板超级热,会不停煎直情可以令牛扒去到 Well Done添,怕食生嘅朋友都唔使惊!粟米+蒜油劲香,牛扒配埋佢哋真系好好食!假如味道唔够,每张枱都有 Pepper & Salt 可以自行调味。沙律配麻酱份量啱啱好,味道唔错。因为佢系自助式,所以系需要自己去攞位,同埋食完嘢要将自己个餐盘连餐具放到收集架上。唔洗$200就食到好味嘅牛扒,好满足!

• 西冷
  • 牛板腱