2022-10-17 800 浏览
假期日中午1点嚟到合隆潮州粉面店,大排长龙,等了 20分钟左右入坐,不宁我失望等得有价值店舖内环境旧式粉面店装潢,似是家庭式经营,店舖内位叔叔见我身水身汗系到排队,都安慰我好快可入坐,多谢你地等咁耐~其实当日虽然有太阳,但唔算猛烈都有阵阵凉风吹嚟,系我行钭路上去,行到身水身汗同好肚饿猪润、粉肠、猪肺、猪心汤米,胡椒汤底唔会过火咸辣适中,粉肠软淋鲜嫩,猪肺软绵嫩口,猪心原来系爽口,猪润簿片但放汤内耐咗有少少硬,米粉唔会散,猪什米粉份量都唔算少,食一碗够饱肚~胡椒汤系精华好味猪油捞河粉+猪耳+鱼皮饺胡椒汤底~猪油捞河甘香可口,猪耳爽脆,鱼皮饺新鲜有咬口,加上一口胡椒汤,美味非常冰镇墨鱼头~出奇地爽脆鲜嫩,唔韧唔鞋,带有墨鱼海鲜鲜味唔沾豉油芥末也好味柱候牛筋腩~炆得非常入味,牛筋淋滑弹牙,牛腩入味唔痴牙~回味无穷不枉排队入嚟食, 每样食物都好味,店舖的叔叔姐姐都有礼貌,亦好窝心,我拎住个大袋店员主动比多张櫈我放袋,因当时人山人海店员都好忙,都有留意客人需要,值得一赞希望出名多人光顾后,往后水准仍然要保持

猪润、粉肠、猪肺、猪心胡椒汤底米粉

胡椒汤底鱼皮饺

猪油捞河粉十猪耳、鱼皮饺

冰镇墨鱼头

柱候牛筋腩

希望出名多人光顾后,往后水准仍然要保持

2022-10-04
猪润、粉肠、猪肺、猪心胡椒汤底米粉