2023-01-24
🇭🇰新大光灯·南乳猪手捞粗面$49 l 鲜猪润粥$42 (猪肚+$10)呢间粉面舖头我同我同事好钟意 所以我地食左好几次架啦😍😍佢个猪手捞粗做得超级出色 佢猪手既份量劲多 劲抵食 而且佢系炆到超淋 超入味 我自己就钟意佢lunch time个质感多啲🐷佢下昼嘅话会仲有少少骨胶原jello既质感 夜晚就会再透啲 再入口即化啲 睇吓大家钟意边个口感😈😈之后佢个南乳汁捞粗面都好好食 不过呢个就会偏咸少少 大家一定要捞少少佢个汤🤤🤤之后我地试过佢个墨鱼丸都好味既 佢系好弹牙 入面好多墨鱼粒🦑佢另外个猪膶粥都做得超级出色 佢个汤底好绵 而且佢个猪润系超级厚切 质感好好😍😍佢另外个猪肚其实都好大嚿 好厚切 不过我自己个人就觉得猪肚切薄啲口感好啲😂·📍尖沙咀么地道67号半岛中心地下G36号舖📍红磡必嘉街69号E舖📍荃湾白田坝街45号南丰纱厂G14号地舖
南乳猪手捞粗面$49
📍尖沙咀么地道67号半岛中心地下G36号舖