2019-02-11
见呢间餐厅唔系好显眼,喺观塘众多嘅工厂大厦楼上,但见佢食评咁爆灯,呢晚就嚟试下.....店员好㚼心,除咗枱面已放咗嘅开水,坐低冇耐就问我要唔要热水,仲要系用好靓嘅云石pattern杯。有唔同嘅晚拣,每个都有餐汤同沙律,呢晚嘅餐汤就可拣忌廉粟米汤/杂菜汤,不过不失啦,反而个餐包好味啲,又热又软熟!本身跟餐系田园沙律,我吔就加$38试下自助沙律吧,简单得嚟都唔错,沙律菜、车厘茄、青红黄椒,亦有已加沙律酱嘅鲜果沙律,又有西瓜同啫喱糖当生果同甜品。到主菜喇,先试呢度比较热门嘅德国烤猪手配薯角,卖相唔错之余,猪手冇一般食到嘅咁油腻,再配埋沙律菜同酸青瓜,确实好味!另一款拣咗香煎三文鱼柳配藜麦沙律,店员话实际上系慢煮三文鱼,食落又真系唔会煎得太老,刚刚好,再加啲芒果汁,而最哗然嘅系好够份量嘅沙律,沙律菜同藜麦之余,仲有啲士多啤梨、蓝梅、桔仔肉。