2021-05-14
其实我仲未系好活跃咁外出用膳, 但因为有时又唔想煮嘢食, 唯有叫下外卖, 今次我早餐食得多咗, 午餐可以挨到15:00先食, 咁我都见到OpenRice 有个优惠Code (希望继续有), 咁我都系果段时间叫外卖先. 第一次我叫嘅系卤汁排骨便当, 另一个系盐酥鸡翼便当, 上到去拆开盒子…EE 排骨系猪扒嚟嘅(不过我都知有时台式上海食店写排骨好多时都系猪扒)不过我系满心期待系排骨。不过一食落去佢比较薄身, 而且系唔脆又唔系卤汁嘅炸猪扒, 有啲啲失望啦, 但佢嘅便当有好多菜菜, 你会觉得好似食得健康啲佢嘅贡丸汤居然吸引到我小姨生, 要饮哂, 平时煲汤叫佢饮, 系要氹住饮, 佢粒贡丸好弹牙另我再次想食呢间店铺系因为佢嘅饭, 一粒粒好有咬口又唔系硬, 系令我不停想食饭, 有次加埋佢嘅鲁肉, 更加想食多啲, 一个好嘅食店, 饭都好重要, 而饭都会留意就睇得出食店嘅一丝不苟鸡翼方便系脆口但差啲盐酥嘅味道, 重点嚟喇, 因为个饭我再叫多次呢间食店, 我今次叫咗卤水猪手, 我第一次叫有4只添, 咬一口时正呀好入味, 卤水啲香味入到啲肉度, 而且系好淋好淋, 呢啲先叫猪手, 好似食紧骨胶原, 亦都因为佢
鸡翼方便系脆口但差啲盐酥嘅味道, 重点嚟喇, 因为个饭我再叫多次呢间食店, 我今次叫咗卤水猪手, 我第一次叫有4只添, 咬一口时正呀好入味, 卤水啲香味入到啲肉度, 而且系好淋好淋, 呢啲先叫猪手, 好似食紧骨胶原, 亦都因为佢我介绍咗人地食, 佢地都不停叫, 不过第二, 三次猪手得番三件咋. 希望佢继续KEEP住, 因为好多食店食食下成日会跌WATT