2015-12-03
h8 呢个商场其实去过好多次 近mtr既厚福街 成栋楼都系食店 食物种类好多 打边炉 日本 韩国野等等 就系未试过食西餐 刚刚喺附近做完单生意 心情好 于是今次就食好d . 黎到呢栋大厦未食过既西餐试下一出lift就系食店门口 左边系水吧 同咪好多酒樽 应该夜晚系以bar既形式既西餐店黎, 右边就系大慨有坐到20 30 人既座位 都系一般西餐厅 既长枱同卡位。 menu方面 lunch得一款 就系lunch set, lunch set就有一个汤 至h餐 加野饮 每一款都系唔同价钱 . 我就点左喺上面价钱算中上既德国猪手 首先餐汤 , 南瓜忌廉粟米汤,南瓜味浓郁令到汤 饮落去有d粉状既质感 连埋忌廉既滑 同咪粟米粒既甜 变成一碗开胃既餐汤, 另外有两条脆既面包条 可以当snacks脆食又得 亦可以浸落南瓜汤又得!黎到猪手 呢个有惊喜, 猪手首先超大只 仲大过超市40 50 蚊𠮶d烧猪手 3 分之一。 以汁煮而不是烧, 呢个食法平时比较少吃。 首先 皮十分滑而且feel到阵阵胶质。肉质有少少咬口 而不失猪肉同腌过既咸味 而肉同瓜既中间位亦有好多筋膜 十分烟un 弹牙, 配以佢自制既汁 类
味道煮得十分出色 值得推介
另外有一个甜品送 就系凉粉 西餐厅竟然系中式凉粉。 凉粉切得比较细粒 同弹牙 算系唔错, 沟糖水汁既甜度亦适中 对于刚食完甘多肉既客人黎讲都系一个几适合既甜品黎既!