2019-12-10 246 浏览
好耐冇试过星期五晚可以安安乐乐出街食饭,一班朋友就话选择重新开放嘅尖沙咀区,咁高兴嘅日子,梗系要食得重型啲庆祝一下,于是就拣咗呢一间德国餐厅。听闻呢间野开咗几十年,主打德国食品同埋来自德国嘅啤酒,坐低𠮶阵未齐人,于是叫咗个香肠拼盘,一边食一边饮住啤酒等齐脚。讲真,香肠拼盘中规中矩啦,咁德国嘅香肠又真系味道唔错嘅,至于啤酒我哋就拣咗Bitburger生啤,呢只啤酒系德国嘅时候饮过,好好饮,有时超市都会见到有得卖,但系生啤就少啲机会喺香港饮到,入口好爽,𠮶种清澈嘅感觉难以形容。人妻之后我哋叫咗一个牛扒,另外唔少得嘅梗系德国猪手啦,个猪手做得好香,配埋德国酸菜真系好好食,我个人觉得一班朋友食住猪手饮住啤酒,此刻无价,希望以后都有安乐茶饭食啦。
  • Bitburger
  • Schneider  Weisse