2016-04-11 2660 浏览
今日LUNCH出左去旺角食~老公做司机,我享受XD 我地去食日本野,我之前食过一次架啦,不过𠮶次系九龙湾,SEARCH到原来旺角都有分店就带老公去试下啦~ 我迫老公拣左个滑蛋吉烈猪扒饭(竹),呢个份量应该够老公食~(因为我自己上次试左好食,所以就叫老公食),味道同份量都同上次一样,有成6件猪扒,件件都好大件,要再赞既系真系粉少肉多,啖啖肉无骨,炸皮都系好香口,另一样要赞就系D洋葱,滑蛋猪扒饭一般都有少少汁送下饭既,D洋葱吸收晒D汁,又煮得好林,好好味!我自己今次就食左铁板吉烈猪扒定食(跟白饭+野菜豚肉汤),猪扒同个猪扒饭都系一样咁出色,可能因为我系铁板,所以KEEP到猪扒既温度,件件拎上黎都系热热的! 另外我就觉得个汁好浓味,又系捞埋洋葱再捞饭十分正,可惜无乜汁,唔知可唔可以叫佢架呢?野菜豚肉汤第一次饮,平时通常都系饮面豉汤,但系饮落其实都系面豉味XD,不过料就真系多,见到有豚肉丝﹑萝白﹑洋葱等,全部都好林身,直头唔使点咬添!不过大家都系猪扒饭,加多$10有个汤都值既!
野菜豚肉汤
2016-02-27