我今日去咗一间猪扒专门店,真系俾我惊艳到!特别要同你讲下佢哋嘅招牌菜「厚猪扒配辣肉酱饭」,真系叫人回味无穷!首先,话到猪扒,佢哋嘅厚猪扒真系够厚够肉!一啖咬落去,先系个外脆内嫩嘅外皮,啲肉汁系扑面喷出嚟,真系令人垂涎欲滴。而入面嘅肉质,咬落去有个微微嘅嚼劲,完全唔干柴。佢哋煮猪扒嘅技术真系一级棒,令到每一口都系肉感十足!而最令我惊喜嘅系佢哋嘅辣肉酱饭!饭粒粒分明,煮得刚好,每一粒饭都系湿润而弹牙。而辣肉酱就系呢碗饭嘅亮点!酱汁系一种浓郁而香辣嘅烧汁,每一口饭都可以充分沾到呢个酱汁,令到饭嘅味道更加丰富。辣味同肉味嘅结合,真系一绝!饭同肉酱一齐食,味道层次分明,辣而不燥,真系令人上瘾!总括而言,呢间猪扒专门店嘅「厚猪扒配辣肉酱饭」真系一个令人惊艳嘅美食体验。无论系厚猪扒嘅肉质鲜嫩,辣肉酱饭嘅丰富味道,定系配菜嘅出色表现,都系一个完美嘅组合。如果你系猪扒爱好者,又钟意辣味嘅话,呢间猪扒专门店绝对值得一试。即刻去试佢哋嘅厚猪扒配辣肉酱饭,保证你会留下难忘嘅味觉回忆!