2022-06-02
筲箕湾东大街良心车仔面 呢间喺东大街好出名 网上几多人话必食猪扒面 仲话喺东大街名物 好奇去咗试试.见到旁边人哋有食猪扒面 个汤劲红 劲多葱花⭐️椒积猪扒薯粉$45我点左 多葱 多蒜 微辣 (如果你想 仲可以点多面)可能因为点左微辣 汤底唔太红😧先试猪扒 猪扒浸左喺汤度 感觉唔太好👌🏻如果即食 外层仲感受到少少酥脆👍🏻猪扒质肉 入口相当松软 口感仲软过鸡扒‼️‼️‼️最重要系 软到唔痴牙‼️‼️‼️薯粉口感Q弹 比较特别系佢哋可以选择拉面汤底清清地 加咗大量葱同蒜蓉😋搞到成个汤劲香口 好够味注意:食完隔几个钟 你个口都有蒜蓉味👍🏻除此之外 每一碗都有唔少生菜 做配菜 感觉健康好多.猪扒相当高质 同沙田区 显车有得比.#hkfunfoodrecord穷游香港#hkfunfoodrecord_筲箕湾#hkfunfoodrecord黄店.#壹碗壹碟 (筲箕湾)地址:筲箕湾筲箕湾东大街28-40A号东兴大厦地下2号舖.⭐️评分:味道:4/5环境:3/5服务:3/5抵食:3.5/5.‼️想睇更多资讯‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord‼️fb:funfunfoodrecord.#饮食 #美食 #优惠
见到旁边人哋有食猪扒面 个汤劲红 劲多葱花
⭐️椒积猪扒薯粉$45
我点左 多葱 多蒜 微辣 (如果你想 仲可以点多面)
可能因为点左微辣 汤底唔太红
猪扒相当高质 同沙田区 显车有得比
#hkfunfoodrecord穷游香港
#hkfunfoodrecord_筲箕湾
#hkfunfoodrecord黄店
#壹碗壹碟 (筲箕湾)
地址:筲箕湾筲箕湾东大街28-40A号东兴大厦地下2号舖
抵食:3.5/5
‼️想睇更多资讯
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#饮食 #美食 #优惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃货 #食评 #增肥 #揾食 #食好西 #相机食先 #香港美食 #筲箕湾美食 #麻辣 #米线 #车仔面