2019-12-14
<好正既台式猪扒饭>🐷呢间炊豕店既猪扒系我最爱既猪扒之一 台湾小食 有捞面 猪扒饭等特式台食 但多人帮衬就有时限。上次食左葱油猪扒 今次就试下佢个咖喱 👍🏻 🍴秘制猪扒 咖喱汁 62 蚊🐷 加炒滑蛋10 蚊🥚猪扒饭大大碗 猪扒有一条大骨连住跟住啖啖肉 够哂粗身 而且唔会因为厚而令到中间唔熟 成块猪扒炸得外表香脆 入面猪肉口感刚好👍🏻 饭比较软林 加左10 蚊落左滑蛋 d蛋真系足料又香滑🥚 另上既咖喱有 d似日本咖喱 微辣加少甜 加 d软熟薯仔 🥔 捞白饭十分入味 正 🍴炸芝麻鸡翼 29 蚊 🐥两只芝麻鸡翼 一上枱好香 就知佢刚刚炸起🔥 够哂香脆同够芝麻香味 鸡肉入味 够哂嫩滑 好正 !🍴 话梅花雕猪手饭转捞粗面 54 蚊🐷上面一 d生葱调味 同一 d花生碎 令到捞面更有口感 佢既捞粗真系几粗 口感烟靭弹牙 有 d话梅既酸香味 而佢猪手好多件 十分入味 皮同肉都弹牙 充满骨胶原 🐷 腌同口感都出色Score 平均分 <7.7/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外观:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 环境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻V
<好正既台式猪扒饭>🐷
Present 外观:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 环境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性价比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服务:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#炊豕店
中环威灵顿街148 号地下
=====================
任何美食😋欢迎inbox 我 , 等我食完开心share!🤓