2014-09-23
因为OPENRICE 多次推介,所以就决定携同my boy系纪念日嚟试下~ 因为迟到,所以my boy 已经探左路,原来系地铁站b2出口直行转左就到。我离远见到间舖,以为关门....原来系因为佢地有3间舖位..... 哗....3间! 夜晚都开2间~ 入面唔系好多人,比想象中易揾位,完全唔使等就坐得低~ 呢块大展鸿图嘅开张镜,我怀疑老板以前系开车厂出身嘅~ 嚟到即刻叫左杯冻柠茶同冻奶茶,我杯冻柠茶正常,有叫做有柠味同埋真系有好多冰系面,茶味唔够出~ 但系my boy杯冻奶茶,做到奶同茶都好平均,而且饮落仲好顺口,唔会有茶渣嘅感觉系条脷度~ 非常好~ 主角出场,其实等左唔使5分钟就有得食,唔好谂太多卖相,单系睇猪润同牛肉嘅数量都知道点解呢间舖会值得人推介! 由于本人对公仔面嘅要求好高,我唔钟意嘅太淋嘅,因为面质感觉会好散,但呢度虽然用嘅唔系出前一丁,但系啲面质一啲都唔曳,唔淋仲弹牙!讲返啲牛肉,唔老有肉味,有时牛肉都会有啲膻味,但系呢度无~ 同埋有时啲茶餐厅好钟意用梳打粉"嗱一嗱"佢地,呢度我有啲咁嘅感觉,不过佢都仲保留到啲肉质。而猪润方面,唔会煮过龙,仲啱啱好~ 我个人认为份量太多,因
我离远见到间舖,以为关门....原来系因为佢地有3间舖位..... 哗....3间! 夜晚都开2间~ 入面唔系好多人,比想象中易揾位,完全唔使等就坐得低~ 呢块大展鸿图嘅开张镜,我怀疑老板以前系开车厂出身嘅~ 嚟到即刻叫左杯冻柠茶同冻奶茶,我杯冻柠茶正常,有叫做有柠味同埋真系有好多冰系面,茶味唔够出~ 但系my boy杯冻奶茶,做到奶同茶都好平均,而且饮落仲好顺口,唔会有茶渣嘅感觉系条脷度~ 非常好~ 主角出场,其实等左唔使5分钟就有得食,唔好谂太多卖相,单系睇猪润同牛肉嘅数量都知道点解呢间舖会值得人推介! 由于本人对公仔面嘅要求好高,我唔钟意嘅太淋嘅,因为面质感觉会好散,但呢度虽然用嘅唔系出前一丁,但系啲面质一啲都唔曳,唔淋仲弹牙! 讲返啲牛肉,唔老有肉味,有时牛肉都会有啲膻味,但系呢度无~ 同埋有时啲茶餐厅好钟意用梳打粉"嗱一嗱"佢地,呢度我有啲咁嘅感觉,不过佢都仲保留到啲肉质。 而猪润方面,唔会煮过龙,仲啱啱好~ 我个人认为份量太多,因为我食通粉,所以更加快食完~ 通粉嘅粉质都做得好好,显然有过冷河,因为无淋哂~ 呢间野真系值得一试再试同埋推介俾人~!