2024-11-06
之前经过铜锣湾面尊好多人排唔到,男朋友话以前食过好好味好想食,我就未食过。个次去香港仔见有分店,安排左个行程我去试试有几好食,佢就去encore心心念念既面尊,可惜大家都失望了。12点半去到,我地以铜锣湾standard去谂仲以为要排队,点知入面系未满仲有位既。大尊 麻辣酱猪皮萝卜我觉得系出色既,猪皮软同胶质到啫喱咁,萝卜清甜无渣。不过鱼蛋猪红红肠就劣劣地喇,觉得唔OK。个汤底我地一致认为麻辣酱好食啲。咖哩鱿鱼猪颈肉紫菜 咖哩酱咖哩味无乜但水鱿质地都淋,唔错。猪颈肉就好普通既卤水猪颈肉。紫菜都正常。呢碗就所有野都正常普通,平均啲。另外,个辣椒油几好食,可以试下加少少。同埋姐姐几好人,餐厅本身都系可以免费加汤,我哋叫左加一碗,点知佢主动帮手两碗都加晒。加汤之后饮下发现都清甜既。结论,普通OK既街坊车仔面店,唔明点解吹到好劲咁铜锣湾又排长龙。
大尊 麻辣酱
咖哩鱿鱼猪颈肉紫菜 咖哩酱