2012-03-26 149 浏览
呢间明记~由我妈个代做到呢家~仍然迄立不倒!!我妈妈以前成日都帮亲!到呢家仍然起花园街迄立不倒既车仔面档!哗~个到既猪红真系一绝!汤汁正!好好食架!外表都系廿年没变呀!好好珍惜!由于我唔食牛。我妈话个到既牛筋同猪肠猪皮好好食呀~~~大家都去食下啦!我上次猪红+冬古+粗面=$17咋~~价钱合理!:其实呢家出得街食都唔系好避免到味精呢样野!最重要系佢处理食物制作既过程。普通车仔面你没特别要求话要辣定你既送有牛既话~都系水喉开出黎既滚汤但明记次次都会俾埋D精华俾你,佢次次都咁整~每日都要整成几千碗。当你叫哂送~佢就会用佢既”词斤”(--->我唔知点叫佢呀..)系唔知点~起D格仔都个到”不”几下~~个到又”不”几下~~不落你碗野到!日日咁"不”。真系怕老板身体有问题.......起到写食评~希望佢都要注意身体啦!!!同令大家认识呢间明记。我真系谂唔起边到可以再食返明记既猪红同佢次次都咁好味既汤底!

呢间明记~由我妈个代做到呢家~仍然迄立不倒!!

我妈妈以前成日都帮亲!
到呢家仍然起花园街迄立不倒既车仔面档!
哗~个到既猪红真系一绝!汤汁正!好好食架!
外表都系廿年没变呀!好好珍惜!

由于我唔食牛。
我妈话个到既牛筋同猪肠猪皮好好食呀~~~

大家都去食下啦!
我上次猪红+冬古+粗面=$17咋~~
价钱合理!:

其实呢家出得街食都唔系好避免到味精呢样野!
最重要系佢处理食物制作既过程。
系唔知点~起D格仔都个到”不”几下~~个到又”不”几下~~
不落你碗野到!

日日咁"不”。
真系怕老板身体有问题.......

起到写食评~希望佢都要注意身体啦!!!
同令大家认识呢间明记。

题外话/补充资料: 其实我觉得明记仲有个好处! 就系:适合自己一个人食饭~既好地方! 有时候自己一个人时~想出街食都好像好少选择~~ 人多既又唔想入去~没人既~又怕鱼....HAHHA 但”餐厅特色:”个选择栏没~【适合自己一个人食饭】呢个选择! 希望OPENRICE日后都会加设呢个选择啦!! 哈哈!
2012-03-17
  • 猪姐