2020-11-02 1263 浏览
👩🏻‍💻今日放工去咗呢间食鱼蛋粉☺️起初会觉得🤔斋食鱼蛋好似有点乏味😆于是就加埋猪肉丸,原来佢可以双拼嫁☺️💕其实我今次黎嘅目的...就系为咗食佢个🌶辣椒油,自从个friend介绍我食过佢一次之后...就餐餐都由佢常伴我左右🤤真系好好味🥰💯佢呢一款辣油唔单只够辣、够香,仲带有麻辣嘅味道☺️系揾到比佢更好食既辣油之前都靠佢啦😋​​🍜靓猪肉丸鱼蛋面HKD$38​🌟睇落平平无奇嘅猪肉丸鱼蛋面,就放咗喺我面前,佢并冇好特别嘅香味吸引你,但系佢既鱼蛋同猪肉丸都好大粒🥰‼️口感好弹牙,好新鲜👍🏻食落会有丸多过面嘅感觉👍🏻💯😋面都唔会煮得过熟,口感不错,会食到淡淡的蛋香味;食鱼蛋粉当然要有醋同辣油啦🥰💕而我自己就会将啲醋同埋辣油倒系只匙羹到,食起上黎令味道可以集中啲😋👍🏻好似沾面咁食,每啖面都会沾到醋同埋辣油;不得不提下‼️佢哋自家制嘅辣椒油💯一边食嘅时候会令到你不知不觉咁一啖一啖咁放入口🤤👍🏻​​🌶辣椒油 HKD$40(细)/ $80(大)/ $150(特大)​🌟食完准备走,比我见到佢有卖呢一款辣椒油‼️😍😍😍于是即刻带一罐细嘅返去慢慢食🤤👍🏻💯​​✒️小记:一边食,店内电话响声不断,外卖食客不少,等待时间不算

🍜靓猪肉丸鱼蛋面HKD$38​

✒️小记:一边食,店内电话响声不断,外卖食客不少,等待时间不算长,CP值高👍🏻😋​
2020-11-02
  • 猪肉丸鱼蛋粉