2008-11-11
午饭时间差唔多完,见呢间餐厅唔系咁多人,就走入去试吓!讲真,佢喺葵芳开咗咁多年,我都系第一次去帮衬,因为唔系咁钟意台式食品,不过见佢而家都系做港式,连煲仔菜都做埋,已经唔系净系得台式嘢食就可以试吓!呢间餐厅都几多学生帮衬,早又系冇位,要差唔多饭市过晒先叫做松动啲!要咗: 猪颈肉捞面:猪颈肉整得几好味,不过好似唔系净系得猪颈肉,仲有啲五花腩捞埋一齐,肉稔兼入味我就唔埋咁多嘞!面似上海面,不过唔系整得太稔都算唔错,捞汁几好味! 珍珠奶茶:餐饮可以拣绿茶或珍珠奶茶,我就拣咗珍珠奶茶嘞,好似淡咗啲,好一般嘅珍珠奶茶咁嘅味啰!最令我觉得要改善嘅地方就系食物上枱时,侍应先同埋啲餐具一齐上,好有小士多 Feel,点解唔将啲餐具放喺枱面上,等大家都方便啲呢?