2014-05-23 1818 浏览
之前路过已经想食 早2日上网SEARCH下食评....一于试下今日LUNCH时间落雨 西九FOOD COURT 嘅人比平时多 但都唔难揾位睇下餐牌 最平 $35 已经有 - EG. 地狱汤拉面   我拣左 博多猪骨汤拉面 $35 拉面来说 价钱唔贵 好便宜! 当然你会谂...「一分钱一分货 咁平 都唔知好唔好食」大概5分钟 就有得食喇! (当时除左我 仲有另一食客等紧)首先试左个猪骨汤 唔系好浓但亦唔淡 个人认为适中! 食完成碗都唔觉口渴!而面质亦适中 (可要求 硬身/普通/软身) 份量对女仔嚟讲认为足够! 但男仔就可能要再叫小食!只蛋刚好 唔会过熟!而叉烧望落有点儿厚 以为会好硬 唔淋 但食落又OK㖞! 总括嚟讲 $35 一碗有3块叉烧嘅博多猪骨汤拉面 我觉得好抵! 会再食!好过某D有名无实 成百元一碗嘅拉面!下次要试香黑豚骨拉面!
睇下餐牌 最平 $35 已经有 - EG. 地狱汤拉面
我拣左 博多猪骨汤拉面 $35
拉面来说 价钱唔贵 好便宜!
当然你会谂...「一分钱一分货 咁平 都唔知好唔好食」
大概5分钟 就有得食喇! (当时除左我 仲有另一食客等紧)
博多猪骨汤拉面
只蛋刚好 唔会过熟!
而叉烧望落有点儿厚 以为会好硬 唔淋 但食落又OK㖞!
好过某D有名无实 成百元一碗嘅拉面!
下次要试香黑豚骨拉面!
题外话/补充资料: 可能拉面店选错地址 或者 本身想细细地经营 如果搬出去街舖 可能会好D! 吸引多D食客! 博多拉面 Valikote 加油!
2014-05-23
博多猪骨汤拉面