2019-03-24
今日带朋友去左尖沙咀一间好特别既楼上cafe,事前睇到openrice,见到d人张张相嘅食物都到好靓,岩晒相机食先嘅我,而我朋友又系爱猫人士,间餐厅有两位驻店猫店员,店员话我知佢地叫多多同宝宝,对猫猫好乖,不过当晚就训左,朋友话对住猫再享受进餐简直一流。叫左厨师发板,因为摆到好靓,好似一幅画咁,价钱$188/位(两位起),味道仲唔错,最正鹅肝多士厚切,好香。煎牛油带子厚肉新鲜。牛柳粒易咬。仲有田园沙律,烟三文同蟹柳x螺肉。多款食物但分量唔算太大份,啱哂我个朋友。*店员温馨提示个煮布冧系食完肉类之后食的。芝士大伞菇$78朋友系芝士控,上枱一碟有两只大菇,芝士份量唔细。叫左两个生果茶(热饮),佢系一壶壶上的,唔会过甜,生果的酸甜味好重,食完饭饮果茶一流。好在间餐厅系无限时间,同朋友倾计、聚会都唔使睇住时间赶住走。见到餐厅有任玩board games,同朋友聚会可以又食又玩 同玩猫!餐牌话食够$1000送monster ice -cream,不过我谂要多几个人先食够
芝士大伞菇$78
朋友系芝士控,上枱一碟有两只大菇,芝士份量唔细。