朋友知道猫奴爱猫,介绍咗我去呢间以猫为主题嘅烤肉店,果然系猫迷必去嘅餐厅🤭我哋叫咗个二人套餐,有前菜、烤肉拼盘、小食、拌饭、饮品,仲有甜品🍮。啱晒有选择困难嘅猫奴🤭 又可以唔够先再追加肉类(最后无加,因为好饱😆)🔸 猫抓全明星烤肉拼盘一个拼盘有齐猪、牛、鸡肉,配埋唔同嘅调味好特别。套餐可拣生菜包住烤肉食,中和油腻感🥬🔸现拌牛肉老板娘好好咁教我哋煎香洋葱后,放牛肉响上面烤,牛肉会吸收洋葱嘅香气同甜味😻 呢个配拌饭一流!🔸烤茄子🍆热辣辣一上枱就食得,惹味香蒜同孜然粉配茄子无得输🫰🏻🔸 猫抓拌饭 🐾🍚套餐仲有两个紫菜碎配特调酱汁拌饭,加埋烤肉真系会忍唔住一口接一口😆🔸蘑菇虾滑🔸蘑菇虾滑老板娘好主动教我哋点烤😆 先将虾滑面向下放响烤板中央,落少少油等虾滑烤到金黄色之后反转蘑菇向下,放响烤板边边位置烘烤蘑菇。目测蘑菇开始软身就轻轻按几下虾滑,蘑菇水分咇出嚟就代表食得。咬落真系juicy到爆汁😻 老板话好多客人唔识烤就剪开佢,咁就会流失晒水分,无咁juicy架喇!🔸猫柠檬茶 & 猫草茶 🐾套餐包埋饮品,柠檬茶入面有青柠好fresh。猫草茶有奇异果粒解腻👍🏻🔸 猫爪黑糖豆花 & 猫爪焦糖布丁 🍮最尾
猫抓全明星烤肉拼盘
🔸 猫抓全明星烤肉拼盘
一个拼盘有齐猪、牛、鸡肉,配埋唔同嘅调味好特别。
套餐可拣生菜包住烤肉食,中和油腻感🥬
🔸现拌牛肉
烤茄子
🔸烤茄子🍆
热辣辣一上枱就食得,惹味香蒜同孜然粉配茄子无得输🫰🏻
猫抓拌饭
🔸 猫抓拌饭 🐾🍚
🔸蘑菇虾滑
🔸蘑菇虾滑
猫柠檬茶 & 猫草茶
🔸猫柠檬茶 & 猫草茶 🐾
猫爪黑糖豆花 & 猫爪焦糖布丁
🔸 猫爪黑糖豆花 & 猫爪焦糖布丁 🍮
最尾有可爱嘅猫爪造型甜品结尾,焦糖布丁微脆甜甜地好食😙
食饱饱埋单离开餐厅前见到,「有喵的地方,就有快乐」
无错,餐厅环境令猫奴加好多分😆 店员有善之余亦好主动,时不时会留意到我哋个烤板开始焦黑,就会拎萝卜丝帮我哋清洁,有时会直接换烤板。环境亦好干净,通风做得好,唔会好大油烟。食完离开餐厅都唔会有好大阵烤肉味。
2023-12-28
猫抓全明星烤肉拼盘