2024-09-01 476 浏览
放工无所事事又想要正能量,最好就系去长沙湾缅因猫奴朝圣之地「毛所树树」吸猫。cafe环境宽敞,而且全店干净整洁冇异味。我哋先叫咗2杯饮品 ,「Thanks God It’s Friday 」苦中带甜,好乎合打工仔心声;Flat White咖啡香滑冇酸味,个人十分喜欢。正当我哋四处同猫猫打卡之际,部分猫主子便趁机走到我哋座位上,进行物品大搜查,非常可爱。服务员话cafe最近update左新menu, 多咗几款素食可以拣,于是我哋都叫咗个经典炭烧(素)牛肉汉堡配薯条试吓。汉堡软熟多酱汁,内里大大块菠萝,正好中和返牛肉味道,大啖食都唔觉腻。烤焗法国黄油鸡配薯菜烧汁,黄油鸡香口惹味,外脆内嫩,令一心想吸猫嘅我哋分身不暇。甜品我哋食埋个蓝莓芝士Muffin,为这个有猫陪伴嘅晚上划上完美句号。推介需要正能量嘅各位猫奴,快啲嚟猫猫cafe亲亲主子啦。

推介需要正能量嘅各位猫奴,快啲嚟猫猫cafe亲亲主子啦。