2024-07-07 695 浏览
知道朋友系猫奴🐱,特登揾咗间猫猫cafe。 餐餐位于旺角,入去餐厅之前先要消毒同埋确保有著袜,如果无著袜嘅话都可以比$6买一对。 入到去空间感十足,四围都系猫猫,有普通台椅,摇摇椅,榻榻米位置任你拣。 餐厅养嘅大部份都系流浪猫,如果大家有兴趣,店主可以让客人领让呢度嘅流浪猫猫,墙上有唔同猫猫嘅名同资料,或者大家都可以扫猫猫颈上QR code。 我哋先拣咗几款食物,当餐点送到嘅时候,其中一只猫猫仲跳咗上对面张台望住我哋食,非常可爱😻 喵全日早餐🐱:呢个all day breakfast 好丰富,颜色又吸引。首先有一块猫咪吐司,烘得都几香脆;另外炒蛋非常嫩滑,充满牛油香味,亦有阵阵香草味;烟三文鱼带有阵阵烟薰香气,入口甘香浓郁;大啡菇菇味香浓,香气四溢;肠仔香脆,咬落多汁;沙律菜新鲜爽脆。 招牌蒜香明太子蟹肉阔条面:蟹肉明太子意粉有好丰富嘅明太子,食落每条意粉都黏住明太子,咬落去好爽脆,感觉好有层次。以明太子咸香味再配搭蟹肉鲜甜味,味道相当配合,意粉软硬度适中。意粉食落亦感觉好creamy,非常美味。碟上仲画咗两个猫猫肉球,so cute 😍 生椰拿铁🥥☕️:有淡淡嘅椰香味,配合latte

知道朋友系猫奴🐱,特登揾咗间猫猫cafe。

生椰拿铁🥥☕️:有淡淡嘅椰香味,配合latte 味道都几配合。
2024-05-14