2017-05-31
今日有两个钟要喺铜锣湾打发时间,心血来潮去咗呢间猫cafe 我同同我一齐嘅朋友其实都怕猫嘅,唔知点解会咁勇一齐冲上去XD星期日下午,初到时,只有我同朋友2个~ 包场!哈哈正~到后来就有10个人了~但是因为有20只猫猫,所以不用"争猫玩"XD 入房后,袋子会放进密封的柜内,以免被猫猫碰到~ 店长给我们一张守则都系一啲同猫猫相处的教学,对我哋呢啲初接触猫嘅人,真系要睇吓!我哋从来都未试过抱猫!所以揾店长教我地先:如果只猫不情愿/有啲挣扎,就唔好夹硬嚟呢本图鉴介绍左每只猫的名称和性格,feel到店主真好好钟意+宠爱猫猫!呢度只有饮品供应,冇嘢食。我们选了花茶! 即使间房有十个人,但都系好宁静,可能大家都有默契地唔想嘈到d猫猫啦!呢度有枱凳比人可以坐低静静倾计,又可以同猫猫互动,几好!我地都有留意到有d客人从来没玩猫猫,只是坐在一旁,静静的,看下街看下猫,其实几写意!这里有好多好靓的猫猫屋仔,但见到猫猫反而喜欢睡在纸箱、天花下或墙角!哈哈这里的猫猫好梳肝!好叹~有人喂,环境又舒服,可以周围行,望街~呢度的猫猫真系玩到我地爱不惜手,下次一定要再来玩!!
呢度有枱凳比人可以坐低静静倾计,又可以同猫猫互动,几好!
呢度的猫猫真系玩到我地爱不惜手,下次一定要再来玩!!