2022-10-17
元朗出名都多嘢食, 今晚约咗朋友出面交收, 顺便同佢一齐去食个高质嘅晚餐, 沿著安乐路, 再转入泰利街, 有间食西餐嘅The Yell-Owl Seafood and Grill都唔错。餐厅好易认, 门口挂住嘅招牌有猫头鹰logo🦉, 入到餐厅收银处都有一个好大嘅猫头鹰🦉LED灯。 门口有两张枱, 可以比带住狗仔嘅朋友仔一齐食。 坐低之后, 台面都会见到猫头鹰🦉盐樽, 胡椒樽, 餐厅仲有好多其他猫头鹰🦉装饰。呢间餐厅出名食all day Breakfast , 我哋六点半🕢嚟到, 唯有食晚餐。 晚餐价钱都算合理 $238一位, 有四款晚餐🍽️比你拣!👍🏻白藜麦蕃茄沙律🥗+是日餐汤每个餐都配有沙律及甘笋汤! 白藜麦沙律感觉好清新, 好健康, 沙律配有自家制芝麻酱。 甘笋汤好清甜, 仲好creamy。😋烧纽约西冷扒🥩配干葱忌廉汁烩薯粒🍟及扒甘笋条🥕西冷扒叫咗medium well, 肉质嫩滑, 唔系好韧, 牛肉味都好香浓。干葱忌廉汁配薯粒好惹味, 有浓浓嘅忌廉香味, 我觉得好好食😋 牛扒再配上烤焗蒜头同海盐粒一齐食, 味道非常之丰富。香辣🌶️蕃茄汁🍅巴马火腿🥓意大利饭意大利饭煮得烟烟韧
白藜麦蕃茄沙律🥗+是日餐汤
烧纽约西冷扒🥩配干葱忌廉汁烩薯粒🍟及扒甘笋条🥕
香辣🌶️蕃茄汁🍅巴马火腿🥓意大利饭
意大利饭煮得烟烟韧韧, 食落有少少香辣味嘅蕃茄汁, 饭面有一片片嘅mozzarella芝士片🧀同巴马火腿好夹, 越食越想食, 净系食呢个饭都已经饱哂😂
钻石蚬拼蓝青口🍴
仲可以加$88要埋呢个蒜蓉牛油煮嘅 钻石蚬配蓝青, 食到好香蒜蓉味, 蒜蓉牛油真系同海鲜好夹, 非常之惹味!
Mocktails - Sunrise🍹
套餐可以加$20转mocktails, 我就叫咗呢杯酸酸甜甜, 有柠檬同西柚味嘅sunrise , 颜色好靓!
朋友就叫咗冻柠檬茶! 🥤 大大杯嘅柠檬茶茶味都好香, 亦都够哂浓郁!
舖名:The Yell-Owl Seafood and Grill
地址: 元朗泰利街1-29号大兴大厦地下6-7号舖
#hkfoodie#hkfood#元朗#元朗美食#香港美食#西餐#元朗cafe#cafe#打卡#泰利街#TheYellOwlSeafoodandGrill# 西冷扒#意大利饭