2021-05-06 35 浏览
又到左介绍特色餐厅嘅时候啦,今次要同大家介绍嘅系,位于荃湾西嘅Catee 高质西餐,一入到餐厅,就见到好多只猫,不过唔系真猫,而系挂喺墙壁上嘅猫画像,啱晒爱猫之人。餐厅嘅Dinner set 性价比真系好高,加$30就有前菜,面包,罗宋汤,同埋一杯嘢饮,仲有甜品添,真系抵到烂。前菜法包有两款口味,我自己就比较钟意食黑色𠮶只,同埋餐厅准备咗白醋作配搭,可以点少少白醋食,更加特别。罗宋汤呢个罗宋汤简直系我饮过最好味嘅,因为唔会太酸,咁落去,喉咙好舒服。威灵顿三文鱼扒呢个菜式,简直系呢间餐厅嘅灵魂,真系一食难忘。外层系香脆酥皮,里边系入口即溶嘅三文鱼扒,一入口就知呢个三文鱼唔简单,系劲Juicy ,煮嘅时间啱啱好,所以三文鱼唔会鞋。仲有薯蓉,蘑菇,等等作配菜。分量劲多,两个女仔食就差唔多啦。Oreo 奶昔呢杯系餐厅嘅王牌饮品,系店员推荐俾我㗎。造型好别字,有块Oreo痴系Cream上面,同埋奶昔唔会太甜,就算饮完都唔会觉得滞咗,搞到食唔落主食。木瓜奶昔甜品服务态度真系冇得弹,我哋食完一道菜,服务员先会再想另一道菜,咁啲嘢食就唔会摆到冻哂,啱晒食得慢嘅朋友仔。

前菜

法包