2019-12-12 224 浏览
🍂焙茶焦糖玉桂酱贝果($38)🔻推荐指数:🌕🌕🌕🌕🌑甜度:正常🌕🌕🌑🌑🌑质地: 烟韧Q软重量:6/10(144g)烟韧度:6.5/10(外皮最韧)体积:肥大馅料:焦糖玉桂酱🔺🙈今次特别呜谢去开大围都记得买包比我嘅Uncle🙏🏻☺️💕开心又有包食~切开馅子不多,传来一阵香料味,唔似平时台湾食玉桂葡萄贝果个种玉桂香味🤔比较浓味甘辛少少同浓到似中药材味真系差一线😂但混合焦糖平衡味道,个阵香料味不会太呛🤤馅料质地带沙感湿滑,比茶味酱顺口,贝果体烟韧就唔多讲,外皮比较韧,内q弹,焙茶味浓d就更好,今次依个贝果质地好过之前可可夹心同抹茶芋泥,上次包体偏湿无乜弹性🤔我发现试过蒸同烤dear嘅贝果,我最喜欢都系常温食🤤放到第二日常温个口感都好咬👌**btw依个口味系有耐人寻味嘅魔力,越食越欣赏到佢嘅焦糖玉桂酱🤤然后隔日又特登出去买左2个!慢慢叹🤭好少有包要再买泥存货,不过第二次买个造型有d肉酸😣中间无肚脐位之余仲鼓起左🤧不过美味无减嘅~🎃南瓜团子可可软包($30)🔻推荐指数:🌕🌕🌑🌑🌑甜度:正常🌕🌕🌑🌑🌑质地:粘口偏软重量:5/10烟韧度:3/10(来自团子)馅料:南瓜团子 可可酱🔺软包质地真系一般,少
🍂焙茶焦糖玉桂酱贝果($38)
🔻
推荐指数:🌕🌕🌕🌕🌑
甜度:正常🌕🌕🌑🌑🌑
质地: 烟韧Q软
重量:6/10(144g)
烟韧度:6.5/10(外皮最韧)
体积:肥大
馅料:焦糖玉桂酱
🔺

🎃南瓜团子可可软包($30)
🔻
推荐指数:🌕🌕🌑🌑🌑
甜度:正常🌕🌕🌑🌑🌑
质地:粘口偏软
重量:5/10
烟韧度:3/10(来自团子)
馅料:南瓜团子 可可酱
🔺

软包质地真系一般,少粘口偏软,都系钟意贝果多d,软包中间3粒南瓜团子好得意🍡唯独系无南瓜味之余同偏粘软,欠嚼劲,食落味道好清淡好淡口,只系软包内侧搽有一层好薄偏干 味道带甘苦嘅可可酱,不推荐🙈都系拣翻贝果,更有惊喜。虽说如此,但每次有新包都好想试🤫黄店整咩都升华几级😁
🥺不过 得知女店主手受伤了,
希望早日康复,休养多一点🙏🏻