2020-02-03 406 浏览
星期日最啱就系去cafe hopping☕️香港越嚟越多质素好嘅cafe,搞到我都越嚟越picky!😝NINETYS一直都系信心嘅保证,由佢喺湾仔开第一间店已经有支持,今次嚟试吓soho分店。咖啡有分Black同White。Black嘅意思即系冇奶嘅咖啡,例如Long Black, Americano。White嘅意思就系加咗奶嘅咖啡,通常都系Flat White, Latte, Cappucino。咖啡豆方面可以拣Fruity或者Nutty。今次我叫咗杯Nutty Latte,旁边配咗蓝莓。饮咖啡前食几粒可以令到咖啡嘅nutty味更突出。之前店员会解释,但唔知系咪今次太忙,就咁放低咗杯咖啡。咖啡拉花有诚意,好靓。我同朋友一共叫咗四杯latte,四杯都唔同款㗎!😝之后到嘢食,可以拣4, 5 或6款。面包有两块,仲可以拣唔同款,啱哂我呢啲贪心嘅人!😆😆😆面包我拣咗sourdough同charcoal bread,两个都好味!主食我拣咗poached eggs, avocado, sea urchin同passionfruit yogurt。Poached eggs配咗orange holl

星期日最啱就系去cafe hopping☕️
香港越嚟越多质素好嘅cafe,搞到我都越嚟越picky!😝

面包我拣咗sourdough同charcoal bread,两个都好味!主食我拣咗poached eggs, avocado, sea urchin同passionfruit yogurt。Poached eggs配咗orange hollandaise sauce,味道几特别。Avocado系完整一个,我觉得份量太多,食到最后唔够面包配avocado!😂 Sea urchin好鲜甜!估唔到一间cafe嘅海胆质素可以咁好!如果下次再去一定会试佢个sea urchin board!😍 Passionfruit yogurt都好食,但就比较普通。朋友试咗truffle scrambled eggs,都唔错,但觉得有啲酸。唔知系咪truffle sauce嘅问题。

总括嚟讲,咖啡同食物嘅质素都好好。下次有机会一定会再返去食!但提提大家最好早啲去,尤其是星期六日,如果唔系就要排队喇!
Latte
Latte