2010-01-29 24 浏览
好耐冇食"住家饭", 所以收工就去左打搞男朋友屋企! 食完饭, 男朋友仔鬼鬼祟祟系雪柜拎左个黑盒出黎, 原来佢买左apm个间mochi sweets既mochi!个盒既design都几得体, 霎眼望埋去都grand grand地既, 一盒6粒摆得整整齐齐咁, 造型卖相唔错! 6款不同口味 (根据我试食既次序): 绿茶 ($9@): 由淡味既开始! 绿茶味, 几fresh, 保留到绿茶既涩味但又唔会太苦! auntie食完都赞好味! 好味" 红豆 ($9@): 开头睇外型仲以为佢系蜜桃味 红豆都ok, 不过可能俾绿茶既味盖过左, 变得唔太特别蜜桃 ($10@): 呢个有d期待! 一黎佢系新口味啦, 二黎早前上网睇食评d人话好香! 一啖咬落去. 真系好浓既桃味! 食饱饱食呢个真系好正! 好香, 连男朋友都大赞呀! 蓝莓 ($10@) :呢款都有d特别架! 蓝莓味都好浓, 食落去仲有d蓝莓酱流出黎, 酸酸的, i like it! 朱古力慕丝: 新口味! 呢款冇试到, 因为留返俾uncle第2日食黑朱古力 ($10@): 我觉得绝对系皇牌丫! 外面有黑朱古力粉, 内里系香浓的朱古力, 同入
好耐冇食"住家饭", 所以收工就去左打搞男朋友屋企!

6款不同口味 (根据我试食既次序):

红豆 ($9@): 开头睇外型仲以为佢系蜜桃味
红豆都ok, 不过可能俾绿茶既味盖过左, 变得唔太特别

黑朱古力 ($10@): 我觉得绝对系皇牌丫! 外面有黑朱古力粉, 内里系香浓的朱古力, 同入面既奶油系最夹, 连我呢个唔钟意食奶油既人都仲想食多呢粒! 而且一d都唔会腻, 已经食到尾声, 但我依然都觉得未够咁! No. 1

其实感觉几新鲜既, 话佢系雪米糍, 其实又唔系; 话佢系冰皮月饼, 都唔算系! 外层又软又烟烟unun咁, 可惜要$9/ $10一粒又确系有d唔抵既! 如果未食过都不妨一试既~
上: 黑朱加古力 左下: 朱古力mousse 加下: Blueberry
2010-01-28
  • Dark Chocolate Moch