2016-01-06
净云吞走葱,皮薄馅靓,白里透红,卖相诱人。虾仁、猪肉各展所长,结实而鲜味,整体偏浓味,配上清汤炸蒜同吃,增添一点蒜香味,十分满意。我叫左走葱两次,大陆阿姐侍应死都要落葱架㖞,搞到成碗汤都系葱味,讨厌 ﹗掉晒落枱您咪又要执手尾 ﹗沙姜鸡半只,重口味劲咸,腌左几多日呀?肉质又鞋又油无鸡味,试一次都兼多。差不多 $90 蚊真系唔值啰 ﹗我宁愿用 50 蚊去买半只白砌冰鲜鸡一定好食百倍。紫菜四宝面走葱,碗面想点呢?卖相好可怕㖞,好似强奸完先比我咁,唔系倒泻左再执返麻?葱同紫菜打晒交,捞埋一齐,想拣鬼死我咩 ﹗我都话走葱、走葱、走葱咯 ﹗我都忍唔住要直接问个大陆阿姐侍应,点解次次叫走葱都唔走葱架?佢扮听唔到,唔答我啰 ﹗系咪唔明走葱点解呀?贯彻始终永不走葱!我对住大陆阿姐侍应最少讲左三次,佢都一于好少理 ﹗睇黎就算讲十次佢都系借左聋耳陈只耳,我听您唔到、我听您唔到。又要我挑晒出黎掉系枱面 ﹗我本来想食炸酱面架,又会咁巧合卖晒既。紫菜四宝面走葱, 试两啖汤先,汤底明显有少少碱水味,面底过冷河过得唔够干净喇,面质微爽,面底份量十足,挂著大量甜美汤汁,不定啜入口,满意。潮州白鱼蛋正呀,劲弹又重鱼味,猪
紫菜四宝面走葱, 试两啖汤先,汤底明显有少少碱水味,面底过冷河过得唔够干净喇,面质微爽,面底份量十足,挂著大量甜美汤汁,不定啜入口,满意。潮州白鱼蛋正呀,劲弹又重鱼味,猪肉丸结实肉味浓又有肉汁,牛丸有赵口味浓香甜,Good 呀 ﹗牛丸、鱼蛋、肉丸味浓弹牙带丰富肉汁,好食高质又大大粒,只系鱼皮饺有点逊色,烚到散开而且味道太咸了。鱼皮饺滑中带咽韧,但咸过龙啊。紫菜爽脆,味道已溶入汤底之中,香甜紫菜汤好好饮呢。
除左紧持唔走葱外,还坚持永不提供豉油 ﹗我唯有试下辣椒油捞浙醋啦。酸酸辣辣都几开胃,虽然怪怪的,电视又话辣椒油加浙醋会更加辣既,但完全相返㖞,中辣变小辣,好采都唔系难食,酸辣面还可以啦。见到四眼肥叔叔好落力工作,招乎食客、出菜、收银、有时仲入埋厨房帮手,赞 ﹗本来服务可以比 3 分,但比个大陆阿姐拖累只得 2 分。