2016-05-03
经常行过囍汇见到呢间甘有特色既外国餐厅都想入去试下,但次次都好多人就算数啦。难得今日lunch放早,有时间去等位。因为12点几都算早,好好彩甘一去到就有室外座位啦。呢间餐厅室内比较少位,室外比较多位,呢个都系佢其中一个吸引之处。可惜,香港太热啦,系接近成30度既日子坐系室外,真系一坐低就流晒汗。(所以奉劝各位怕热既人,天气热千其唔好坐室外座位)叫左个叫"The Angler"既野。4/5 - The Angler:(左至右)朱古力牛角酥 - 好味,入面好多朱古力酱,偏甜虽然唔太酥 三块面包 - 比较硬身既面包,加酱食或点橄榄油醋食都ok (不过如果个面包热会好食d)水煮蛋 (相中被遮住左)- 普通半熟蛋parfait - 生果好新鲜,有一层燕麦,有咬口,唔太甜,餐后甜品几好吞拿鱼酱 - 加左香料既普通吞拿鱼,同面包一齐食唔太夹芝士酱 - 无咩味,好似食紧盐乳酪甘,其实我唔知佢系咩黎既,不过用黎同面包食都ok烟三文鱼 - 新鲜,好味,都几多块下其实成个set系饱既,因为有包,有甜品。可惜,成160蚊得甘少野食,又无野饮,真系几贵下。食lunch黎讲真系唔太抵,不过如果晚餐或周末黎hea下
叫左个叫"The Angler"既野。
朱古力牛角酥 - 好味,入面好多朱古力酱,偏甜虽然唔太酥
水煮蛋 (相中被遮住左)- 普通半熟蛋
吞拿鱼酱 - 加左香料既普通吞拿鱼,同面包一齐食唔太夹
烟三文鱼 - 新鲜,好味,都几多块下
其实成个set系饱既,因为有包,有甜品。
可惜,成160蚊得甘少野食,又无野饮,真系几贵下。
食lunch黎讲真系唔太抵,不过如果晚餐或周末黎hea下enjoy下都还可以,虽然个景观系庄士敦道条马路,但餐厅本身个装潢几靓几外国。