2015-02-01
因为之前沉迷左吃韩式烧肉,所以好耐冇食过呢间,今朝见出开旺角,就同女朋友返黎呢间食下。12点半去到,哗....星期日居然1个人都冇~! 有d惊惊地 ,一坐低﹑见到餐牌唔同左wo,最平既午餐set 都要成旧水,之前好似冇咁贵,我地就拣左个$138 lunch set (1 旧豚肩, 2 旧豚劲肉, 3旧牛小排 + 白饭﹑汤﹑生菜﹑一杯野饮) 再散叫加左1个泡菜汤 ($68)﹑1 碟豚劲肉 (4旧) ($7x) and 多1个白饭 ($18),我记得我地以前晚餐散叫食都系差唔多价钱,d 肉仲好似多d,而家散叫ge 餐牌cut 左以前比较抵d ge set,所以计落加价都加左唔小。 第1个黎既系泡菜汤同埋白饭,但我地太心急食﹑完全唔记得影相,个泡菜汤一黎到系热辣辣,用黎捞饭先系一流,所以肉未到,我同女朋友已经每人ko 左半碗饭,个汤味道好浓泡菜味,但又不太辣,可能韩式同日式整ge 味道有小小唔同,呢碗泡菜汤感觉上冇咁油腻,但可惜份量太小,好快就消灭左。之前lunch set 同豚劲肉黎,".........." 系我同女朋友既反应,比以前份量细左劲多!!! 肉既大小比以前起码细左3分1,以前
其实食法同韩式烧肉差唔多,都系包生菜+点酱食,生菜份量都好多﹑但无奈肉ge 份量好小,豚肩肉食落好干﹑好"鞋",口感好差,而牛小排冇乜牛味﹑好似食紧1旧冇味ge 肉,豚颈肉不嬲以前觉得好正﹑所以我地散叫一碟,其实味道﹑肉质﹑口感都keep 到,但可惜份量keep 唔到呢,细旧左好多,最后埋单$32x,lunch 呢个价算好贵,早知食牛角好过,短期内唔会再黎。
我地食左个几钟,入黎ge 客人唔够5个,但今日系星期日ge 旺角,所以算小人小得夸张,但坐既环境系确实唔错,如果大家想坐得舒服倾计,呢度系唔错,但如果想enjoy 野食,就........祝你好运!