2021-04-27
有k11 dollar 用,谂住拣d 特式贵餐厅试下依间出名韩式素食,lunch set $3xx 一个~我地拣左一蔬菜一主食一坐低会问你饮sparkling 定still, 系要钱架~普通tap water 应该就唔驶先上前菜,一个系沙律,一个系紫菜卷既野紫菜卷几特别,但除左紫菜味。。。唔系好食得出其他味食完前菜无耐,就上蔬菜我地点左炸饺子,上碟热辣辣,好脆口入面都系木耳,粉丝,甘荀个d,味道唔算特别。。出面平价韩餐都会食到年糕都弹牙烟韧~~个酱辣辣地但又系唔算好惊喜甘。。。买即食既都差唔多😓到主食炸酱面,一粒粒扮肉粒既系豆腐干,冬菇粒同萝卜,个口感当然同肉粒差好远但只汁同样系几似,都唔错,面身质感都ok但份量系偏细架~~到拌饭~~配料得好少,唔似出面又瓜又菠菜又甘荀条甘拌饭酱自己落,但我试过只味唔算咸亦只有少少辣味,但偏油最后我要加哂所有酱先觉得够味,但个饭就会偏油左d拌完个味道都ok, 因饭粒好香麻油味,但多d 配料增加丰富度会更好最后食埋个甜品 同米露米露只味好特别,质地杰身dd, 好饮甜品都唔错,上面cream 好轻身,就算沟埋一齐食都唔会滞成餐饭最好食系甜品~其他食物觉得可
依间出名韩式素食,lunch set $3xx 一个~
我地拣左一蔬菜一主食
普通tap water 应该就唔驶
先上前菜,一个系沙律,一个系紫菜卷既野
紫菜卷几特别,但除左紫菜味。。。唔系好食得出其他味
食完前菜无耐,就上蔬菜
我地点左炸饺子,上碟热辣辣,好脆口
年糕都弹牙烟韧~~个酱辣辣地
但又系唔算好惊喜甘。。。买即食既都差唔多😓
但只汁同样系几似,都唔错,面身质感都ok
但份量系偏细架~~
到拌饭~~配料得好少,唔似出面又瓜又菠菜又甘荀条甘
拌饭酱自己落,但我试过只味唔算咸亦只有少少辣味,但偏油
最后我要加哂所有酱先觉得够味,但个饭就会偏油左d
最后食埋个甜品 同米露
米露只味好特别,质地杰身dd, 好饮
甜品都唔错,上面cream 好轻身,就算沟埋一齐食都唔会滞
成餐饭最好食系甜品~
其他食物觉得可以做得更好,韩式配料应该要多d, 依度就比较缺乏
唯一系食个环境同服务