2009-10-27
两口子去左天水围湿身公司睇完小贝贝之后, 一时兴起去左流浮山食海鲜我地唔系坐的士去, 而且行去!!! 哗! 好彩食左个下午tea先行去, 如果唔系真系饿住咁行喇入到流浮山, 刚好是太阳下山的时间, 5点半, 已经有好多龙友帮个咸旦黄影写真喇~5点9左右, 太阳下山了, 我地又要去觅食喇~由东行去西,再由西行去东,看了一遍, 选了一间多人的, 一定无死!楼上雅座, 有电视睇, 但越睇越古怪, d人变晒绿色既?先上小吃两个: 椒盐脆花生米及酸桥头下楼去看了看海鲜, 叫了一只大蟹, 姜葱炒, 再黎鱼背红烧, 来多4只大扇贝粉丝蒸哗~原来都唔平呢!!!上菜都好快手下, 唔洗十分钟就有得食! 先上蒜蓉粉丝蒸扇贝 (都几大只㖞, 大过五蚊银, 但有3个五蚊银咁厚, 不过油左少少, 而且蒜泥不够多!!) 姜葱炒蟹 (好多葱, 好好味, 好新鲜呀d葱, 而蟹就一般, 而且有点咸) 红烧鱼背 (好好味, 好香脆且爽口, 又唔腥, 赞!!!) 蒜蓉炒菜芯 (大条, 而且都算甜, 不过就油了一点点) 甜品--大菜糕和1个细甜橙 (大菜糕出乎我意料之外好吃)但两人个食左500蚊, 真系有d贵贵地~最美中不足的
5点9左右, 太阳下山了, 我地又要去觅食喇~
楼上雅座, 有电视睇, 但越睇越古怪, d人变晒绿色既?
先上小吃两个: 椒盐脆花生米及酸桥头
哗~原来都唔平呢!!!
上菜都好快手下, 唔洗十分钟就有得食!
红烧鱼背 (好好味, 好香脆且爽口, 又唔腥, 赞!!!)
蒜蓉炒菜芯 (大条, 而且都算甜, 不过就油了一点点)
甜品--大菜糕和1个细甜橙 (大菜糕出乎我意料之外好吃)
但两人个食左500蚊, 真系有d贵贵地~
最美中不足的是没有粥叫, 只有饭, 哗! 咁都有既?
1支汽水(细樽装)