2017-05-01
/鱼之家🐟水上人💁🏻<新兴栈食家>▫️💁🏻简直系鱼解刮粥店,我好钟意食鱼🙆🏻😻由其块鱼皮,依到有林林总总 鱼嘅不同部分食🙈鱼咀,鱼须,鱼鲛,鱼卜。比较少见嘅都有得食🤘🏾▫️🍲鱼腩鱼咀粥($49)🐟我就拣左款比较大热嘅配搭,腩就10个有9个都叫☝️鱼咀就无食过😂🌸😻依到嘅粥大碗多料,系价钱贵少少,不过都值嘅🤔👉🏾粥质地偏水左d,无乜米粒😲但因为有大量生菜丝嘅关系,稍微出左d水,沟稀左嘅。🌿生菜丝,葱无限添加好正👍绿色食物都是美食😎👉🏾其实d料多到,我似食料多过粥🤣大旧到呢🙈鱼腩大件啖啖肉,有d位有少许韧,鱼皮好嫩滑❤️👉🏾鱼唇一粒粒,我食到2粒🤔嫩嘅口感。-🐷猪润猪心粥($39)👉🏾我觉得猪润同猪心都几爽口,但👶🏻话好似熟左d,如果啱啱好阵味会鲜d wo🤔我就唔识依d。👉🏾猪润阵味有d似爽版牛膀😂-🐟爽滑鱼皮($27)🌸小小一碟,表面布满姜葱丝,鱼皮非常爽口,食到嗦嗦声😻底部有d酱油,但偏咸。🐟姜葱炸鱼卜($83)🌸鱼卜,口感系几爽口,但炸左反而无咁爽弹,口感有d似鲜鱿🤔有d韧添。👉🏾表面有层炸皮,我觉得有d似炸鱼柳定咕噜肉🤣有d韧。👉🏾姜葱都炒得不太入味🙁($83)仲贵过粥。#
<新兴栈食家>
▫️
▫️
🍲鱼腩鱼咀粥($49)
🌸😻依到嘅粥大碗多料,系价钱贵少少,不过都值嘅🤔
🌿生菜丝,葱无限添加好正👍绿色食物都是美食😎
👉🏾鱼唇一粒粒,我食到2粒🤔嫩嘅口感。
🐷猪润猪心粥($39)
👉🏾猪润阵味有d似爽版牛膀😂
🐟爽滑鱼皮($27)
🐟姜葱炸鱼卜($83)
👉🏾表面有层炸皮,我觉得有d似炸鱼柳定咕噜肉🤣有d韧。
👉🏾姜葱都炒得不太入味🙁($83)仲贵过粥。
#wwhkfood #uhkfood #hkfoodies #wwhkfood #hkig #hkeat #hkfood #hkfoodie #hkfoodie #foodie #foodies #foodiehk #foodieshk #instafood #foodielife #food #foodstagram #foodlover