2015-01-24
生日谂住近近地食个西餐,选择咗近屋企嘅呢一间。12点去到,得一枱人,我地系第二枱,可能时间还早,加上平日,亦因为咁,所有waiter 嘅集中去晒我地到,烦烦地。。Lunch 去得食,梗系叫set, 有汤有餐饮,抵啲。 餐汤: 忌廉磨菇汤,好浠,唔系想像中咁creamy, 其实都唔多人食,点解要沟浠佢呢? 唯一惊喜系旁边嘅蒜蓉muffin ,尚可接受。 主菜: barbecue pork rib + 薯条,pork rib- 好浓,一笃就散晒,都唔驶用力切,好似烚熟再拎去焗,薯条唔够热。 另一主菜: 8安士牛扒+薯条,个样正正常常,可惜我老公一食已经话块扒好似蒸熟咁,唔似系烤熟,第一啖已经话唔好食,薯条一样唔够热 餐饮: 热柠水,本来无乜好写,应该无失准喇,点知佢地唔系用一片片柠檬,系一旧咁摆系杯边,旧柠檬系已经转黑,可能切咗好耐,到最后我无摆入水到,只系当热水饮算。 咁嘅价钱食咁嘅嘢,无下次。。
Lunch 去得食,梗系叫set, 有汤有餐饮,抵啲。
咁嘅价钱食咁嘅嘢,无下次。。