2010-05-15
见到d度有好多朋友仔话呢间酒楼唔错,所以今日放左工就同妈咪黎试下。妈咪大约13:35已在等位,我就13:55左右先到,我黎到等左一阵好快就有位了,我们被安排坐在2楼,我自己就喜欢地下个层,因为行过时,觉得凉d,,我地仲要坐系射灯下,所以就比较热。我问妈想食咩,佢就只挂住睇价钱,小点都要16蚊,哗~~是旦叫2碟小点就好了。第一碟:牛仔骨,其实我都觉得妁 好味的,不过妈又说,呢碟野廿几蚊,梗系唔值啦第二碟:BB鸰:呢碟38蚊,唔算贵,不过味道唔太好第三碟:罗汉齐汤面:呢碗28蚊,我同妈每人有2小碗,不过味道就只能用个怪字形容因为亚妈不停说贵,所以我地就食左呢3样野,加埋2位茶钱埋单系117.7大元。不过我谂都应该唔会有下次的了,因为除左价钱外,其实味道都唔系咁好再加上我同亚妈都唔知系个位置问题定系D侍应有瘾,我地2个简直系疯狂比佢地撞同踢到,本来未黎试之前谂住下个月父亲节加弟弟生日,想黎呢度食饭,但而定都系考虑第2间了。
第二碟:BB鸰:呢碟38蚊,唔算贵,不过味道唔太好